ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Mustafa Kemal İlkokulu

Nis

Nisan ayı içerisinde okul içinde derslerinde başarılı olan ve örnek davranışlar gösteren öğrencilerimiz okul idaremiz tarafından ödüllendirildi.

Nis

Öğrencilerin;

Kendine güven duygusunun gelişmesi
Kendilerini daha rahat ifade edebilmeleri
Farklı görüşleri bir arada yaşatabilme
Kanıtlar ve bilgiler yoluyla mantık yürüterek fikirlerinin savunmalarına katkıda bulunmak

amacıyla düzenlenen teknolojinin yararları ve teknolojinin zararları konulu münazara yarışmasında katılım gösteren tüm öğrencilere başarı belgesi sunulurken kazanan öğrenciler ödüllendirilmiştir.

Mrt

Mustafa Kemal İlkokulu Ailesi olarak BİGEP kapsamında gönüllülük esasına dayalı olarak yardımlaşma ve merhamet duygularını geliştirmek amacıyla Ramazan kolisi oluşturma etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerimize yardımlaşma ve merhamet duyguları kazandırmak ayrıca Ramazan ayı için farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte öğrencilerimiz kendi elleriyle yardım kolisi hazırladı. Hazırlanan koliler ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi. Mustafa Kemal İlkokulu Ailesi olarak hazırlanan “Ramazan Kolisi” etkinliğine veli, öğrenci ve öğretmenlerimize göstermiş oldukları bu örnek davranıştan dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılında “Çanakkale Geçilmez!” sözünü tarihimize altın harflerle yazan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Türk milleti olarak bize düşen görev, milli mücadelemizi, bağımsızlığımızı, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın’ diyen vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anmak ve anlamak. İstiklal Marşı’nın kabulünün 103. yılı kutlu olsun.

Mrt

Deprem Haftası Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirilmiştir.1 ile 7 Mart arası deprem haftası kapsamında ülkemizin en büyük gerçeklerinden biri  olan  deprem doğal afetine karşı öğrencilerde deprem farkındalığı oluşturmak deprem öncesi deprem esnasında ve sonrasında neler yapmalrı ve basıl davranmaları gerektiğiyle ilgili tatbikatı başarıyla yapıldı.

@viransehirmilliegitim

AKIL ZEKA OYUNLARI TURNUVASI
İlçemizde 42 okulun katılımıyla gerçekleşen akıl zeka turnuvasına Mustafa Kemal İlkokulunu Equlibrio branşında Eylül Aslan, Pentago branşında İbrahim Ares Karakuş, Mangala branşında Haci Efe Yıldız, Q-Bitz branşında Armanç Eymen Çakan ve Küre branşında Hasan Alihan Kuran öğrencilerimiz temsil etmiştir. Stratejik düşünme, konsantrasyon, dikkat ve motivasyonu güçlendiren akıl ve zekâ oyunları turnuvasında öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi. Turnuva 5 tur üzerinden oynandı. 5 tur sonunda kategorilerinde en yüksek puana sahip ilk 3 öğrenci ödüllendirildi. Equlibrio branşında çekişmeli geçen müsabakalar sonucunda rakiplerini yenerek dereceye giren öğrencimiz Eylül Aslan ilçe 3’üncüsü olarak bizlere büyük bir gurur yaşattı. Ödülleri İlçe millî eğitim müdürümüz Çetin GÖREN yarışmacılara takdim etti. Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

"Sevgi Sorumluluk Gerektirir.’’

Uygulama Amacı ve Uygulama Şekli

Uygulamanın amacı çocuklara hayvan sevgisini aşılarken sorumluluk bilincini de yüklemektir. Her hafta bir öğrenci kuşu eve götürür bütün bakımıyla kendisi ilgilenir. Haftanın sonunda da emanet olarak aldığı kuşu bir sonraki arkadaşına teslim eder.

Mrt

"Kitabımı Okuyorum  Hayallerime Kapı Açıyorum."

Projenin Uygulama Amacı ve Şekli

Uygulama BiGEP kapsamında çocuklara okuma alışkanlığı kazandırarak  kelime dağarcıklarını zenginleştirmek ve hayal dünyalarını genişletmektir.

Uygulama her akşam 19.00-20.00 saatleri arasında her öğrencinin evde kitap okuma saatine başlamasıyla yürütülmektedir. Her hafta okunan kitabın değerlendirmesi yapılmakta ve ay sonunda başarılı olanlar ödüllendirilmektedir.

Uygulama veli-öğrenci-öğretmen işbirliğiyle yürütülmekte olup rağbet görmektedir.

Uygulama Adı

"Ailemle Kaliteli Vakit Geçiriyorum’’

Uygulamanın Amacı ve Uygulama Şekli

Uygulama BİGEP kapsamında aile ile geçirilen kaliteli zamanın  başarıya olan etkisini arttırmak için yürütülmektedir. Aksamları her ay belirlenen bir geleneksel oyunun aile tarafından çocuğa öğretilmesi ve birlikte zaman geçirmeleri amaçlamıştır. Öğretilen oyun sınıf ortamında oynanmaktadır.

Şbt

Mustafa Kemal İlkokulu öğrencileri 'BİGEP' kapsamında okulumuzda başlatılan 'okuma etkinliği' çalışmalarında önceden belirlenen hikaye kitaplarından her hafta seçilen bir hikayeyi ortak okuma saatinde okuyor.

Projenin amacı ;
-Okuma-anlama becerilerini geliştirmek
-Kelime dağarcığını geliştirmek
-Daha etkili şekilde düşünme ve ifade etme yeteneği kazandırmak

May

OKULUMUZDA FEN BİLİMLERİ DERSİ CANLILAR DÜNYASINA YOLCULUK ÜNİTESİ YAŞADIĞIMIZ ÇEVRE VE TEMİZLİĞİ KONUSU KAPSAMINDA UYGULAMALI OLARAK ÖĞRENCİLERİMİZLE ÇEVRE TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI.